Ботев се наложи над Пантракикос

16:50
Ботев се наложи над Пантракикос
Ботев Пловдив се наложи с 2:0 над елитния гръцки Пантракикос в контролна среща на клубната база в Коматево. Канарчетата отбелязаха по едно попадение преди и след почивката чрез Лъчезар Балтанов (18') и Иван Цветков (68').

Наставникът на Ботев Велислав Вуцов използва проверката, за да даде шанс за изява на няколко млади момчета от школата. В същото време поради различни травми участие в мача не взеха Пламен Николов, Александър Колев, Горан Галешич. Почивка получиха Йордан Христов и Адам Стаховяк, отсъстваха също така и ангажираните с различните национални гарнитури.

В стартовия състав на канарчетата започнаха Михаил Иванов, в защитата пред него - Филип Филипов, Росен Колев, Роман Инез и Божидар Васев, в средата на терена - Владимир Айтов, Мариян Огнянов, Християн Казаков и Лъчезар Балтанов, а в атака - Иван Цветков и Момчил Цветанов.

Ботев бе по-активният отбор на терена и закономерно стигна до успеха в контролата. Първият шанс за жълто-черните бе в 6-ата минута, когато Цветков не достигна до центрирана от Филипов топка пред вратата на гърците. След още толкова игрово време Християн Казаков шутира опасно от разстояние и със сетни сили вратарят на гостите отклони топката в корнер.

В 18-ата минута Ботев излезе напред в резултата. Мариян Огнянов и Иван Цветков организираха контраатака, последва пас наляво към Божидар Васев, левият бек центрира прецизно към включилия се в атаката Лъчезар Балтанов, който с глава изпрати топката в мрежата за 1:0.

До края на полувремето канарчетата създадоха още няколко опасности, но ударите им или бяха блокирани или не намираха целта.

На полувремето в игра за Ботев влязоха Томаш Иршак и Цветелин Чунчуков, а по време на втората част на терена се появиха още Лазар Марин, Кристиян Димитров, Исмет Рамадан, Георги Купенов и Емил Камберов.

Жълто-черните продължиха да доминират и през второто полувреме. В 60-ата минута Казаков отправи поредния си опасен шут, който бе отразен от вратаря, а при добавката Цветков стреля в аут. В 68-ата минута Иван Цветков успя да удвои аванса на Ботев с гол, подобен на този на Балтанов. Този път точното центриране бе на Филип Филипов от десния фланг, след което за капитанът не бе проблем отблизо да се разпише с глава за 2:0.

В 77-ата минута Михаил Иванов спаси удар на гостите, а в 84-ата Томаш Иршак затрудни максимално стражът на Пантракикос, който изби в корнер. До края младите канарчета организираха няколко опасни акции, но резултатът остана непроменен - 2:0 за Ботев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация