Националите категорични: Единни сме, ще воюваме до последно

17:28
Националите категорични: Единни сме, ще воюваме до последно
"Осъзнаваме ясно, че сме разочаровали футболната общественост със загубите от Хърватия и Норвегия, но категорично не приемаме, когато се тиражират откровени измислици като тази за разделение на групички в националния отбор", обявиха футболистите от националния отбор в официална декларация, публикувана на сайта на БФС.
 
В последните дни в медиите се разпространи информация, че възпитаниците на Любослав Пенев са разделени на два враждуващи лагера, но това бе категорично отхвърлено от самите играчи.
 
"Уважаваме правото и задължението на журналистите да информират футболните фенове за всичко, което се случва около отбора. Приемаме критиките, когато са заслужени и в резултат на недоброто ни представяне на терена. Осъзнаваме ясно, че сме разочаровали футболната общественост със загубите от Хърватия и Норвегия в европейските квалификации през октомври. Но категорично не приемаме, когато се тиражират откровени измислици като тази за разделение на групички в националния отбор. При това в навечерието на поредния ни изключително важен официален мач".
 
"Всички ние сме участвали в избора на Ивелин Попов за капитан на България и го подкрепихме в голямата отговорност да носи лентата. Той го прави с достойнство, а опитите да се дискредитира неговото име няма да успеят, защото всички сме зад него. Не е редно причините за неубедителното ни представяне на терена да се търсят извън него с помощта на интриги, които не съществуват в реалността. Такива интриги не могат да повлияят на опитните футболисти, но със сигурност разклащат самочувствието на по-младите сред нас. А от тях се очаква да поемат отговорност и да направят разликата, когато им се гласува доверие да играят".
 
"Цяла седмица се готвим пълноценно и сериозно за изпитанието срещу Малта в неделя, което е изключително важно да преодолеем успешно, за да съхраним шансовете си за класиране на финалите на Франция 2016. За всеки от нас е гордост и чест да бъде част от националния отбор на България. Понякога нещата ни се получават, друг път – не. Но отговорността за това е наша и ние сме готови да я понесем. Както всеки от нас поотделно, така и като отбор. А ние сме отбор и сме заедно – в победите и в пораженията. Като всеки отбор и ние имаме нужда да усещаме подкрепата на публиката от трибуните. Надяваме се така да бъде и в неделя, напук на всички интриги и инсинуации. Защото имаме обща цел – класиране на европейското първенство след две години. Желаем го толкова силно, колкото и всеки футболен фен в България. Което не означава, че не сме реалисти. Много по-големи футболни сили от нас търпят поражения и остават извън финалите на големи първенства. Въпреки това ние сме настроени за битка и ще воюваме, докато съществува и най-малкият шанс за класиране. Шансът определено ще е по-голям, ако сме заедно с всички вас, които обичате футбола", се казва в декларацията. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RoSKo0o0
15.11.2014 11:29

И все казвате 94-та... еми всеки един средняшки отбор се е класирал и е правил силно европейско или световно и след това години не се класира... ще кажете, че сме някаква сила с тази 94-та година. Ми провървяло ни тогава... имали сме късмет и това е. Не сме сила. Просто всичко се стоварва върху момчетата... пренавивате ги Вие, от там се прехвърля върху медиите, а те си четат медиите *smile*

vlatkyn
14.11.2014 19:15

Бразилците са марнаис пъти световни. но пак отнасят критики. Това е нормално и не значи че не обичаш отбора си. Нашите кукли са зле, подкрепяме ги но от това няма да се класират. Слаби са и това е. Това не означава че не ги обичаме и няма да ги подкрепяме дори когато губят. Набийте си го в пластмасовите кратуни.

manutd_forlife
14.11.2014 18:59

Да бият Малта с голяма разлика. Нека си върнем малко самочувствието, че трябва да отидем с глави нагоре на Европейското *beer*

RoSKo0o0
14.11.2014 18:25

А така... а така... плюйте си ги и им се подигравайте. Така се разделя нацията. Щом не можете да бъдете до отбора в неговите трудни години, по-добре изобщо не го подкрепяйте в силните му.

RoSKo0o0
15.11.2014 15:32

Разбирам те, но това е един от онези моменти *smile* Сега за селящината.... нея няма да я коментираме, защото я има в съдебната система, което е още по-жалко... то в парламента я има... ама да не навлизаме в тези среди *smile*

medno
15.11.2014 15:00

Чети, чети ... Нашия отбор падна от Хърватия в София пред препълнен от бурни фенове стадион, които се чуваха през целия мач. До последния съдийски сигнал и не е работата, че сме паднало от по- добрия отбор на хърватите, а че нашите изобщо не се раздаваха на терена. Химна свири, никой не пее, треньора дъвчи дъвка в същия момент. Аз дето съм любител ще играя по- добре от тези бездушници и не защото съм по- добър футболист от тях, а защото ако изляза и чуя химна ще дам 101 % от себе си. Това го няма при нас. Защо всички според теб се радваха на неуспехите на Лудогорец !? Защото играха с хъс и достойнство. Аз също съм на мнение, че трябва да се подкрепя отбора в трудните моменти, но когато подкрепям имам някакви очаквания и те не са свързани с КР а с представянето на отбора.

RoSKo0o0
15.11.2014 13:23

Склонен съм да се съглася. НО и да не забравяме, че има и други отбори, с други играчи, с други амбиции и т.н. Т.е. да не гледаме само ограничено от нашата точка, защото и другите отбори се развиват и борят.

vkadlec
15.11.2014 13:08

Качества нямат, но поне да се постараят да покажат и малкото, които притежават. Те не го правят. Започва мач - няма желание за нещо повече от равенство. Допускат 1 гол - не се показва желание за нещо различно от достойна загуба. Просто е адски дразнещо как се примиряват с посредствеността и не мога да говоря за всички, но ако поне видя желание в тия хора, аз не бих ги съдил за липса на качества.

RoSKo0o0
15.11.2014 11:27

Значи ти е къса паметта и нямаш рална преценка за силата на отбора ни. Не може да изисквате класиране на всяко първенство, след като реално нямаме нито класата, нито играчите, нито отбора. Как така се класира на такива форуми без отбор, знаете го, че нямаме отбор обаче пак плюете. Толкова си могат. Не вярвам ти да си високо квалифициран в професията, която работиш. Вярвам че си посредствен, без да се обиждаш, защото същото може да се отнася и за мен. От теб може да се очаква много повече от това, което правиш, а ти да даваш всичко от себе си, смяташл и че е справедливо да те плюят заради това?

norwich_ajax
14.11.2014 19:15

Аз откакто се помня само трудни години *lol* Ако не бяха банда манекенчета можеше да ги подкрепяме, да зимат пример от норвежците които с 18-20 годишни нахъсани момчета ти РАЗКОВАХА тия псевдоиграчи.

chicho.jack.5
14.11.2014 18:22

От масата стават и отиват да играят футбол и полсе искат и хубави резултати :Х :Х

doctorMashinkov
14.11.2014 19:24

То да беше от масата хубаво,ама едните върху масата а другите от под масата*joking**lol**joking*

Amador
14.11.2014 17:56

Ееееее заради тия национали няма да гледаме тая седмица клубен футбол ма*аму.*erm*

sensea
14.11.2014 17:45

Свършено е с Малта! Наште са подготвени!!*joking**joking**joking*

WDale
14.11.2014 17:37

Малииий, цяла седмица се готвели!