Литекс безпроблемно на 1/4-финал за Купата

15:21
Литекс безпроблемно на 1/4-финал за Купата
Литекс се класира безпроблемно за 1/4-финалите в турнира за Купата на България, след нов успех над Пирин Гоце Делчев. Оранжевите спечелиха с 0:4 гостуването си, след като по взаимно съгласие на двата тима двубоят бе изтеглен по време на паузата в шампионата. В първата среща ловчанлии надделяха с 3:1.

И сега Литекс имаше абсолютно превъзходство в мача, който се игра почти изцяло в половината на домакините. С два гола се отчете Никола Колев, по един добавиха Джордан и Георги Минчев. Цифровото изражение на резултата обаче можеше да е много по-категорично, ако не бяха изявите на вратаря на Пирин Костадин Янев, който спаси поне пет чисти положения за гол.

Наставникът Красимир Балъков не можеше да разчита на трима свои национали – Страхил Попов, Армандо Ваюши и Кирил Десподов, както и на контузения Петрус Бумал. На вратата той гласува доверие на младока Александър Конов, в ариергарда по фланговете се появиха Илия Миланов и Иван Горанов, а в центъра на халфовата линия заигра Антон Недялков. В предни позиции пък като титуляри започнаха Джордан, Асприля и Руменов.

Още в 9-та минута ловчалии поведоха в резултата. След корнер топката попадна при Джордан и колумбиецът я насочи в мрежата за 0-1. 5 минути след това Менди не успя да засече по най-добрия начин коженото кълбо с глава и да покачи.

Това се случи в 31-та минута, когато пробив и прецизен пас на Илия Миланов отдясно завършиха с попадение от близо на Никола Колев за 0-2. Малко по-късно Джордан изведе отлично Малинов, но вратарят се намеси навреме и предотврати нов гол.

В 56-та минута добра намеса на стража Янев не позволи на оранжевите да увеличат преднината си след пробив на Руменов. В следващата атака пък Джордан излъга централния бранител, но се забави и от малък ъгъл би покрай вратата. В 63-та минута при изпълнение на корнер, Асприля свали към Илия Миланов, но Янев сигурно улови.

Вратарят на Пирин определено имаше ден и в рамките на половин минута спаси нови две 100%-ви ситуации на излезлия очи в очи с него Данило Асприля. В 73-та авансът на Литекс стана класически. Халфът Никола Колев напредна и с удар извън пенала направи 0-3.

До края оранжевите не спряха да атакуват и в 80-та минута взаимодействие на влезлите като резерви ловешки нападатели доведете нещата до 0-4. Милчо Ангелов напредна и намери Георги Минчев, който не сбърка. Иван Горанов пък за малко не вкара уникален гол от фал от 40 метра, но за пореден път Янев прояви блестящ рефлекс. В 85-та минута той спаси с плонж и чисто положение на Минчев.

Пирин – Литекс 0:4

0-1 Уилмар Джордан (9')
0-2 Никола Колев (31')
0-3 Никола Колев (73')
0-4 Георги Минчев (80')

Купа на България, 1/8-финал – реванш, градски стадион – Гоце Делчев, гл. съдия Стоян Денев

Пирин ГД: Янев, Катунчев, Ловков, Грозданов (77′ – Кальоновски), Пасков (70′ – Газиев), Самокишев, Лапантов, Ибраим, Моллов, Мехремски (61′ – Боянски), Спахиев

Литекс: Конов, Миланов, Менди, Божиков, Горанов, Недялков, Колев, Малинов (66′ – Цветков), Руменов, Джордан (75′-Минчев), Асприля (66′ – Ангелов)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация